Altijd in beweging
Get Adobe Flash player

Audities voor ‘Het Diner’

HET MEERTHEATER IS WEER OP ZOEK NAAR SPELERS.

Wij komen graag in contact met ambitieuze spelers voor het seizoen 2018. Voor dit jaar hebben wij gekozen voor ‘Het Diner’ van Herman Koch. Deze oorspronkelijke roman is voor het toneel bewerkt door Kees Prins, met wie Koch samen in ‘Jiskefet’ speelde. Het boek is vertaald in 33 talen en is drie keer verfilmd.

Voor dit stuk zijn wij op zoek naar vrouwen tussen de 35 en 45 jaar. De leeftijd van de mannen ligt tussen de 40 en 50 jaar. Bij gebleken geschiktheid kan de regisseur, Robert-Jan van Dijk, hier echter van afwijken. In het stuk spelen 2 echtparen en een gerant van een gerenommeerd restaurant.

In het najaar van 2018 gaan wij ‘Het Diner’ in een groot aantal zalen en theaters in de uitgebreide regio opvoeren.

Het Meertheater was in het verleden succesvol met opvoeringen van onder meer ‘Familie’ en ‘Nu even niet/Nu even wel’ van Maria Goos en ‘Aan het eind van de aspergetijd’ van Frank Houtappels. Het vorige jaar brachten wij ‘Mensenkinderen’ van J.J.Voskuil, dat naast een prima recensie ook weer prachtige voorstellingen opleverde. 

Onze theatergroep bestaat uit mensen met een passie voor toneel en is een kweekvijver voor de betere amateurspelers. Het Meertheater, met Hoorn als thuisbasis, legt zich toe op eigentijds Nederlandstalig toneel dat stof tot nadenken geeft. ‘Het Diner’ is een psychologisch verhaal over een dilemma waarin ouders terechtkomen, wanneer hun kinderen iets ernstigs hebben gedaan. Hiermee wordt een maatschappelijk interessant en actueel gegeven aangesneden.

De audities zijn medio februari 2018 in De Plataan te Zwaag. De wekelijkse repetities zijn op woensdag en beginnen vrijwel onmiddellijk daarna. Na opgave bij de secretaris ontvangt U nadere inlichtingen over de auditie avond.