Altijd in beweging
Get Adobe Flash player

foto gerardGerard de Munnik

Gerard de Munnik werd op 29 december 1938 geboren te Amsterdam in een katholiek gezin. Reeds op jonge leeftijd werd hij gefascineerd door het theatrale, waarmee in de katholieke kerk vanaf de kansel werd gepreekt. De basis voor een levenslange toneelpassie was gelegd.

Op jaren van oefening en spelplezier in het amateurtoneelcircuit volgden acteer- en regielessen bij de theaterschool van het NCA. Hij kreeg onder andere les van Ben Aarden, Franca Luns en Elise Hoomans. Daarnaast volgde hij privé acteerlessen bij Albert van Dalsum.

Sinds 1981 is Gerard actief als professioneel acteur. Hij speelde in bioscoopfilms, televisiefilms, televisie- en theaterproducties. Een van zijn mooiste rollen is de creatie van zwerver ’Douxdieu’ in de serie ‘De Brug’ van Rimko Haanstra, die begin jaren ’90 op de Nederlandse televisie te zien was.

Onder Franca Luns rondde Gerard zijn regie-opleiding af met ‘Het fantastische schoenlappersvrouwtje’ van Frederico Garcia Lorca. Hij regisseerde daarna talloze toneelverenigingen in meer dan tachtig toneelstukken en schuwde daarbij niet de  weg van de uitdaging. Daarnaast gaf hij drama- en acteerlessen aan amateurspelers.

Tegenwoordig regisseert Gerard twee amateurverenigingen en is hij oprichter, artistiek leider en regisseur van Het Meertheater. In zijn regie, geϊnspireerd door Stanislavsky, laat Gerard de acteurs teruggaan naar de kern van het personage. Het publiek wordt als het ware getrakteerd op een kijkje in het leven van herkenbare mensen, opgetuigd met alle wezenlijke eigenschappen en emoties die daarbij horen.