Altijd in beweging
Get Adobe Flash player

Technisch- toneelassistent

PROFIELSCHETS TECHNISCH TONEELASSISTENT

Het Meertheater is een semiprofessionele amateur toneelgroep die elk jaar een Nederlands toneelstuk opvoert in verschillende theaters en zalen in Noord-Holland.
We spelen meestal een tiental voorstellingen hoofdzakelijk in Westfriesland maar hebben ook optredens elders in de provincie.
De opvoeringen worden als regel in het najaar gehouden. Het gaat om ongeveer tien voorstellingen in oktober en november in verschillende plaatsen. Meestal één voorstelling in het weekend (vrijdagavond, zaterdagavond of zondagmiddag), maar het kan een enkele keer twee voorstellingen zijn.

Voor geluid en verlichting beschikken we over eigen mensen en installaties, zodat we ook in zalen kunnen optreden waar deze voorzieningen niet voorhanden zijn.

De toneelassistent helpt tijdens de voorstellingen samen met de bestuursleden met het opbouwen en afbreken van het decor, assisteert de lichttechnicus met het ophangen en richten van de verlichting, helpt bij eventuele veranderingen in het decor tijdens de voorstelling en voert allerlei hand- en spandiensten uit die nodig zijn tijdens de productie.
Ook het verwijderen van de apparatuur na de voorstelling en deze weer in het vervoermiddel laden behoren tot de werkzaamheden.
Bij theaters met een eigen lichttechnicus wordt de daar aanwezige apparatuur op aanwijzing van onze belichtingsman/vrouw opgehangen en afgesteld.

Voor verdere inlichtingen kunt U contact opnemen met Jan Veerman, telefoon 0229-201620 of per email.