Altijd in beweging
Get Adobe Flash player

Het Diner

Dit stuk gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over een diner. Beter gezegd een chique vijf gangen diner waar Paul en Claire zich niet zo op hun gemak voelen.

Paul is getrouwd met Claire en Paul is de broer van Serge die kandidaat is voor minister president. Serge heeft ervoor gezorgd dat ze toch nog een tafel konden reserveren in een chique restaurant. Het diner begint normaal maar nadat Paul tijdens het diner naar het toilet moet  wordt de sfeer anders en beginnen er zich problemen af te tekenen. Terwijl Paul en Serge hun hoofdgerecht opeten zijn de dames na elkaar naar buiten gegaan. Nadat Paul de tafel ook heeft verlaten om op zoek te gaan naar zijn vrouw en Babette – de vrouw van Serge –  gaat de mobile telefoon van zijn zoon een belangrijke rol spelen.
Tijdens het vervolg van de maaltijd wordt het duidelijk dat er zich een onverkwikkelijke gebeurtenis heeft afgespeeld waar de beide echtparen bij betrokken zijn.
Nadat de standpunten zijn uitgesproken, blijken de meningen dermate van elkaar te verschillen dat de sfeer aan tafel danig verslechtert. ‘Het Diner’ is een psychologisch verhaal over een dilemma waarin ouders terechtkomen, wanneer hun kinderen iets ernstigs hebben gedaan. Hiermee wordt een maatschappelijk interessant en actueel gegeven aangesneden.

SpelVincent Sijs
Anette Wammes
Sascha Butter
Linda Meester-Wiering
Wilfried Ligthart
Chris van de Pol
AuteurHerman Koch
RegisseurRobert-Jan van Dijk
FilmcastSascha Butter
Annette Wammes
Vincent Sijs
Robert-Jan van Dijk
FilmTeun Vink
LichtMarie-Claire de Clerq
GeluidSkye Rae
FotografieMartin van Vugt
Grafische vormgevingMartin van Vugt
DecorbouwMartin van Vugt, Henk Drost, Jan Veerman
DrukwerkDrukzo