Altijd in beweging
Get Adobe Flash player

Raak me aan

Het Meertheater heeft voor het seizoen 2007/2008 gekozen voor een stuk van de Nederlandse toneelschrijver/regisseur Ger Thijs uit 2005: Raak me aan.

Raak me aan gaat over een broer (Justus) en een zus (Vera) en speelt zich af in Limburg ten tijde van de MKZ crisis. Zij is een veearts, woont nog steeds in het ouderlijk huis en heeft haar ouders tot hun dood verzorgd, hij is een beroemd archeoloog en reist de hele wereld rond. De twee, die in totaal verschillende werelden leven, ontmoeten elkaar in hun geboortehuis na de dood van hun vader. Voor Justus is Vera’ s leven oude koek, alsmaar meer van hetzelfde en hij is bot, cynisch en neerbuigend tegen haar. Maar de broer, die in de startblokken staat voor een nieuwe expeditie, blijkt ernstig ziek en is thuisgekomen om verzorgd te worden.

Broer Justus en zus Vera verzeilen van het ene innerlijke conflict in de andere onderlinge botsing, ondergaan heftige, snel wisselende gemoedstoestanden, van woede naar warmte, van intens verdriet naar euforische vrolijkheid, van (doods)angst naar berusting. Raak me aan kan gezien worden als een smeekbede. Een hartstochtelijke roep om contact.

Ger Thijs schreef het stuk in opdracht van Het Toneel Speelt en behandelt een terugkerend thema in zijn werk: het uiteenvallen van gezinnen en de contactarmoede van onvermijdelijke familiebetrekkingen.

 

Rolverdeling:
Broer Justus – Wilfried Ligthart
Zus Vera – Ellen Berkhout

Biografie Ger Thijs
De regisseur